Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přivítání hodné skutečného krále, jakým se od včerejšího dne opravdu stal, čekalo na Karla III. (75) v Londýně před Buckinghamským palácem po příletu ze skotského Balmoralu, kde byl vedle lůžka své maminky královny Alžběty II. (†96) až do jejích posledních chvil.

Král s chotí Camillou přistáli na letišti Norholt okolo půl druhé odpoledne místního času. Poté, co dorazili kolonou k Buckinghamskému paláci, se jim naskytl dojemný pohled na tisíce shromážděných lidí, kteří nového krále chtěli přivítat a zároveň mu vyjádřit soustrast.

Navzdory zřejmě nejtěžším okamžikům jeho života ochotně přijímal kondolence a s nespočtem lidí si potřásl rukou přes nízkou bariéru, která byla tím jediným, co ‚obyčejné smrtelníky‘ od nového britského krále dělilo. Jedna žena mu políbila ruku, zatímco další se jej dokonce odvážila políbit na tvář.

Během vyjadřování soustrasti králi stála v pozadí i jeho choť Camilla, která se k němu posléze připojila, aby si společně prohlédli dlouhé řady květin, svíček a vzkazů před branami Buckinghamského paláce. Právě pohled na záplavu květin už Karel III. nedokázal ustát s kamennou tváří a emoce navzdory královskému protokolu musely ven...

Reklama

Další články

Načítám