Hlavní obsah
Článek

Přípravy na 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary už jsou v plném proudu, takže jeho prezident Jiří Bartoška (77) přemýšlí, jaké hvězdné hosty si letos pozve. A má vysoké ambice.

Pozvat a ocenit za celoživotní dílo totiž Bartoška nechtěl nikoho jiného než čerstvou držitelku Oscara Meryl Streep (62). Návštěva světově uznávané herečky v české kotlině ale nakonec bohužel nevyjde, a to nikoli kvůli opravdu hvězdnému honoráři, který by se v jejím případě pohyboval v desítkách milionů korun. Ty by byl Bartoška ochotný za Streep vydat. „Věděl, že taková návštěva stojí až milión dolarů a troufal si ty peníze sehnat,“ řekl Aha! zdroj z okolí pořadatelů.

Návštěva nedopadne z toho důvodu, že cenu za celoživotní dílo, kterou jí chtěl Bartoška ve Varech předat, už letos obdržela na festivalu Berlinale v Německu. A dostat stejnou cenu v témže roce se v uměleckých kruzích nehodí. „Z toho důvodu ji letos do Varů zvát nebudeme. Ale snad se to povede příští rok,“ naznačil Bartoška své plány.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám