Hlavní obsah
Článek

Na obrazovkách odstartovala čtvrtá série oblíbeného seriálu Policie Modrava. Ani v závěrečné řadě nepřijdou diváci o herečku Soňu Norisovou (50), která ztvárňuje úspěšnou kriminalistku Janu Vinickou. Natáčení na Šumavě si půvabná Slovenska velmi užívala, i když přiznala, že bylo filmování poslední řady o něco složitější.

Úspěšný seriál se u diváků těší takové oblibě, že v oblasti rapidně zvedli cestovní ruch. Natočit tak některé scény bylo pro neustálou přítomnost turistů obtížné. „Oproti předchozím sériím byl rozdíl v tom, že se na Šumavě výrazně rozmnožili turisti, kteří chodí i přímo po stopách seriálu Policie Modrava. A to byl občas při natáčení problém – uhlídat, aby tady pořád nechodili lidi. Na Šumavě je skutečně mnohem víc turistů než v předchozích letech a nevím, jestli z toho mají místní radost, jestli je to pro ně dobré, nebo spíš špatné,“ svěřila se Soňa Norisová.

Jinak tomu nebylo ani při točení scény pro díl nazvaný Žena se širokým srdcem, kdy se v lese točilo s kostrou. „Točili jsme s umělým skeletem. Maskéři ho patinovali tak, aby odpovídal stavu zhruba šest let zakopaného muže ve vlhké půdě. Také mu museli přidat vlasy, protože zuby a vlasy přetrvávají na lidském těle nejdéle. Celou kostru jsme zakopali do bažinatého podloží, protože v ději byla nalezena vedle potoka,“ popsal Super.cz práci na kostře režisér Jaroslav Soukup.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám