Hlavní obsah
Článek

Francouzská filmová hvězda Gérard Depardieu (62) přijela v úterý do Chotěšova na Plzeňsku. Zde v místním klášteře natáčí historický film. Na herce čekala kromě početné skupiny novinářů také asi dvacítka zvědavců a lovců autogramů. Ochranka ale nikoho do jeho blízkosti nepustila.

Depardieu dorazil hodinu po poledni. Do uzavřeného areálu kláštera jej přivezl černý mercedes. Herec si to hned po příjezdu namířil do stanu s občerstvením, kde se zdržel asi půl hodiny. Pak se odebral do přistaveného kamiónu, kde má zázemí. Venku se ukázal asi minutu. Naživo jej lidé mohli spatřit skrz drátěný plot na vzdálenost asi padesát metrů. Při chůzi se schovával za dvěma ženami z produkce. Klášter si filmaři pronajali na týden. Samotné natáčení probíhá už od pondělí a končí ve středu. Hlavní scénou je mučírna, kterou kulisáci postavili ve sklepení konventu.

Ve filmu podle předlohy románu Victora Huga L'Homme Qui Rit, neboli Muž, který se směje, hraje Depardieu potulného komedianta Ursuse, který se stal ochráncem dvanáctiletého chlapce. Tomu po smrti rodičů na rozkaz krále znetvořili obličej do výrazu věčného úsměvu, protože byl nepohodlným synem významného šlechtice.

Depardieu už na Plzeňsku v minulosti jednou natáčel, a to před dvanácti lety seriál Bídníci v plaském klášteře. Hercova popularita začala nyní opět strmě stoupat poté, co obdržel nabídku hlavní role připravovaného filmu o sexuálních aférách bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu Dominiqua Strausse-Kahna.

Související témata:
Plzeňsko
Chotěšov

Reklama

Další články

Načítám