Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Francouzský herec Alain Delon za svůj život stihl nashromáždit mnoho krásných věcí. Teď se jich ale postupně zbavuje. Proč? „Nenávidím posmrtné prodeje,“ vysvětluje slavný krasavec, který letos v listopadu oslaví 77. narozeniny. I když se má stále čile k světu, chce si své záležitosti uspořádat už nyní.

Už před čtyřmi lety Alain rozprodal svou sbírku obrazů čítající na 40 pláten, za niž utržil 8,74 miliónu euro (218 miliónů korun). Loni přišla na řadu kolekce vynikajících vín, která vynesla čtvrt miliónu euro (6,25 miliónu korun).

Co přišlo na řadu teď? Podle serveru Voici.fr se herec zbavuje exkluzivní sbírky hodinek těch nejlepších značek: Rolex, Cartier, Blancpain, Audemars-Piguet, Vacheron Constantin nebo Breitling. Aukce se bude konat 5. dubna v hotelu Salomon de Rothschild v Paříži.

Ještě předtím ale hodinky poletí do Hong Kongu, kde budou mezi 22. a 24. březnem vystaveny. Alain chce totiž využít své popularity v Číně a přitáhnout zájem tamních kupců. „Delon se pro mladé Číňanky stal synonymem mužné krásy,“ vysvětlila agentuře AFP společnost Cornette de Saint Cyr, která bude kolekci prodávat.

„Katalog bude ve francouzštině i čínštině. Jako u všech sbírek, které Delon pořídil, se orientoval podle své intuice a nehleděl na žádnou módu,“ dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám