Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Británii platí Michael Carroll za nejznámějšího vítěze jackpotu v loterii všech dob. Jeho příběh, kdy jako devatenáctiletý popelář vyhrál 9,7 milionů liber (asi 276 mil. Kč), které zvládl během několika let zhýralého života kompletně prošustrovat, byl svého času hojně medializován. Carroll se tak musel vrátit ke své původní profesi. Ale co muž, který mohl mít vystaráno až do konce života, dělá dnes?

Ač by se mohlo zdát, že bude Michael nešťastný ze své mladistvé nerozvážnosti, opak je pravdou. V minulosti se svěřil, že ničeho nelituje a ty roky plné večírků, alkoholu, drog a sexu mu za to stály. Kdysi se například chlubil, že se vyspal se čtyřmi tisíci žen a jeho rána obvykle začínala třemi lajnami kokainu a půlkou lahve vodky ještě předtím, než vstal z postele.

Dnes devětatřicetiletý Carroll, který snový jackpot vyhrál už před dvaceti lety, nyní pracuje sedm dní v týdnu a dováží uhlí do rybářských vesnic ve Skotsku. Jeho současný život je tak na míle daleko od toho, na který si zvykl po výhře. Tehdy prý mu nosily nahé ženy kokain na podnosech a měl jich prý v posteli i osm najednou. Své divoké večírky označoval za ‚orgie v římském stylu‘ a přiznal, že za ně utratil i 50 tisíc liber (asi 1,4 mil. Kč). Zároveň byl schopný dávat dva tisíce liber denně (asi 57 tis. Kč) za drogy.

Nakonec se sice musel vrátit k tvrdé manuální práci, ale trvá na tom, že to bylo nejlepších deset let jeho života. „Neohlížím se zpět s žádnou lítostí, nechtěl bych vrátit čas,“ dodal Carroll.

Reklama

Další články

Načítám