Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Bulharští vědci během posledních více než dvou let provedli výzkum se stovkami pacientů. Jako doplněk standardní léčby jim poskytovali terapii probiotickou formulí Laktera Nature. V pozorované skupině nezemřel ani nebyl intubován žádný pacient.

Cílem studie bylo zhodnocení účinků probiotické formule Laktera Nature obsahující kmeny Lactobacillus bulgaricus DWT1 a Streptococcus thermophilus DWT4 na buněčnou imunitu pacientů s Covid-19. Výsledek je, že zmíněná probiotická formule podávaná v denní dávce 15-45 g moduluje buněčnou imunitu u pacientů s COVID-19. „K standardní léčebné terapii, která se při Covidu používá a je schválená mimo jiné i WHO, jsme u pacientů zařadili i nutriční terapii probiotickou formulí Laktera Nature. S pomocí high-tech imunologických výzkumů jsme zjistili, že probiotika s Lactobacillus bulgaricus DWT1 modulují buněčnou imunitu,“ vysvětlila Daniela Petrovová z výzkumného týmu, který studii provedl na fakultní nemocnici Dr. Georgiho Stranskeho v bulharském Plevnu. „Zjistili jsme, že terapie probiotiky Laktera Nature ovlivňují počet buněk produkujících cytokiny, které se při infekci vyloučí. To má vliv na vznik takzvané cytokinové bouře, která je častou příčinou zhoršení stavu pacientů s Covid-19,“ dodala Daniela Petrovová s tím, že výsledky se vědcům podařilo patentovat jako probiotickou terapii pro covidové pacienty.

Foto: Shutterstock
Bulharské národní bohatství- Lactobacillus bulgaricus

Terapie má výsledky i u těhotných. Snižuje potřebu ATB.

Výzkumníci během studie také zjistili účinky probiotické terapie s Laktera Nature na léčbu Covid-19 pozitivních těhotných žen. „U těhotných po 35. týdnu jsme velmi terapeuticky omezení, jednoduše, nemůžeme podávat léky v takové míře jako u jiných pacientů. Při terapii probiotiky jsme mohli omezit množství antibiotik a kortikosteroidů, a tím ovlivnit jejich vliv na mikrobiom pacientek. Všechny ženy porodily zdravé děti, které nebyly Covid pozitivní,“ uvedla Daniela Petrovová s tím, že jde zatím o jedinou studii svého druhu na světě.

Foto: Shutterstock
Z více než 200 zkoumaných pramenů byl Lactobacillus bulgaricus DWT1 objeven jen ve dvou...

Probiotický zázrak z pohoří Stará planina má patent v Evropě i USA

Teprve nedávno objevené kmeny Lactobacillus bulgaricus DWT1 a Streptococcus themophilus DWT4 se jako jediná probiotika získávají z horských pramenů. Jde o symbiotické kmeny, kdy jeden bez druhého nemohou existovat. Vyskytují se pouze v některých pramenech v bulharském pohoří Stará planina a teprve v roce 2011 je objevil a popsal tým lékařů společnosti Daflorn pod vedením profesora MUDr. Nikoly Alexandrova, který je specialistou na toxikologii a který se probiotiky zabývá již 45 let. Podle dosavadních testů vykazují tato probiotika až desetkrát příznivější účinky na lidský organismus. Samotné kmeny a technika jejich izolování má nyní patentovou ochranu v Evropě i USA.

Foto: Daflorn
Objevitelé vodních kmenů Lactobacillus bulgaricus DWT1: MUDr.Petrova a Prof.Alexandrov
Foto: Daflorn
Univerzitní nemocnice MUDr. Georgi Stranskeho v Plevnu, kde se prováděla klinická studie.

Další články

Načítám