Hlavní obsah
Článek

Zelený silák Hulk je bezesporu jednou z nejkultovnějších superhrdinů a pokud si vzpomínáte na akční seriál z roku 1977 The Incredible Hulk, jistě si vybavíte i jeho představitele Lou Ferrigna. Bez čtyř centimetrů dvoumetrový obr s váhou 143 kilogramů je i v sedmdesáti pořád kus chlapa a vypadá senzačně!

Ferrigno svou muskulaturu nevyužil jen na filmovém plátně, ale také jako profesionální bodybuilder. V tomto odvětví získal dokonce titul Mr. America a je rovněž dvojnásobný držitel titulu Mr. Universe. Společně s Arnoldem Schwarzeneggerem se rovněž objevil v dokumentu Pumping Iron o přípravě na nejslavnější kulturistickou soutěž Mr. Olympia.

Ačkoli se objevil ještě v řadě dalších seriálů a filmů jako například Dva z Queensu, Hercules, Sindibád sedmi moří či Avengers, postava Hulka ho provází dodnes všude, kam přijde. Přesto je herecky stále aktivní, před dvěma lety se objevil například v komedii Nájemník na zabití či letos v akčním snímku Active Shooter.

Ferrigno v útlém dětství kvůli infekci přišel o 80 procent sluchu, což mu podle jeho slov pomohlo v míře jeho odhodlání jít si za svým cílem a v utváření jeho charakteru. Herec tak věří, že nebýt ztráty sluchu, nebyl by tam, kde je.

Lou se dvakrát oženil. První sňatek se Susan Groff vydržel pouhý rok, ale s druhou manželkou Carlou Green jsou spolu už od roku 1980 a počali tři děti. Dcera Shanna (41) si zahrála například v seriálu Tak jde čas, syn Louis Jr. (38) pro změnu hrál v seriálu S.W.A.T., nejmladší syn Brent (32) se zatím objevil jen v reality show The Incredible Ferringos o jejich rodině.

Reklama

Další články

Načítám