Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Premiéry nového muzikálu Biograf láska se Hana Zagorová (†75) nedočká. Nové představení, které vzniká v Divadle Kalich z písní populární zpěvačky, se připravuje několik měsíců. Hity všemi milované Haničky zněly divadlem i ve chvíli, kdy všechny minulý pátek zastihla smutná zpráva.

„Dozvěděli jsme se to ve chvíli, kdy zněla na jevišti píseň Opona, což bylo hodně zvláštní a budu tu píseň s tím mít asi navždy spojenou. Zastavili jsme zkoušky a museli jsme se s tím všichni srovnat, ta nálada byla zvláštní, špatně se mi o tom mluví, je to hodně čerstvé,“ svěřil se Super.cz režisér a zpěvák Jan Kříž během posledního rozloučení s Hanou Zagorovou.

Muzikál v Divadle Kalich, se kterým byla herečka spjatá a v roce 2007 se na zdejším jevišti vrátila k divadelnímu hraní, se připravoval poslední dva roky. „Na začátku u toho byla také Hanka, do doby, kdy jí to zdraví dovolilo. Teď všechna ta práce vrcholí a tohle nás zastihlo nepřipravené,“ řekl Super.cz Kříž.

„Hanka byla divadelnice a na ten projekt se moc těšila,“ dodal režisér představení s tím, že ho velmi mrzí, že kvůli zdraví neměla zpěvačka možnost chodit na zkoušky a vidět průběh příprav nového muzikálu.

„Bavili jsme se se Štefanem, jak se na to těší a že by Hanka ráda dorazila, bavili jsme se i o tom, že v tomhle týdnu by to mohlo vyjít a že by přišla. Myslím, že by ze všech na jevišti měla velkou radost,“ dodal Kříž.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám