Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Operní pěvec Štefan Margita (67) prožívá nejtěžší životní chvíle. V pátek zemřela jeho milovaná žena Hana Zagorová (†75), s níž strávil víc než třicet společných let. Zpěvačka zesnula v nemocnici, do Ústavu hematologie a krevní transfuze léta docházela kvůli vzácnému onemocnění krvetvorby.

„Mění jí krev, ale hlavně dostává silná antibiotika. Snad pomohou, modlím se za ni. Já ji tak strašně miluju,“ řekl Margita Blesku už před několika dny, kdy doufal, že se s ním manželka opět vrátí domů. V nemocnici ji navštěvoval několikrát denně, ke konci s ní byl nepřetržitě.

V jedenáct hodin dopoledne v pátek 26. srpna ale Hana Zagorová zemřela. „Na dnešní 11. hodinu už nikdy nezapomenu. Strach, úplná beznaděj, že jsem tě navždy ztratil a že už nejsi a nebudeš. Návrat do prázdného bytu mě drásá. Koukám na tvé věci a každý krok mi tě tu připomíná,“ napsal poté Margita.

Pro její fanoušky a známé z hudebního světa to byl obrovský šok. Sociální sítě se následně začaly plnit vzpomínkami, ve všech lidé vyzdvihují zpěvaččinu laskavost, obětavost, profesionalitu.

Nyní probíhají přípravy na poslední rozloučení. To soukromé má proběhnout v úterý, ve středu pak dostanou možnost i fanoušci dát Hance Zagorové poslední sbohem, a to v divadle Kalich.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám