Hlavní obsah
Článek

Proslavila se v sitkomu Konečně zvoní a ve filmu Showgirls režiséra Paula Verhoevena. Jako Nomi Malone si herečku Elizabeth Berkley diváci pamatují dodnes.

Snímek se dočkal kontroverzních reakcí a od filmové asociace dostal označení NC-17, doporučení, že není vhodný pro diváky mladší sedmnácti let. Kritika ho tehdy ztrhala a ani diváci se do kin nehrnuli. Negativních recenzí se za své výkony dočkali také herci včetně Berkley, která prý tehdy ve světle událostí práskla dveřmi v agentuře, která ji toho času zastupovala.

„Samozřejmě to bylo zklamání, že si (film) nevedl dobře, ale kolem byla spousta zloby. Šikanovali mě,“ řekla před dvěma lety magazínu People s tím, že nerozuměla, proč zrovna jí dávají neúspěch filmu za vinu. „Role herce je naplnit vizi režiséra. A já jsem udělala vše, co jsem měla.“ Z tvůrců se jí prý nikdo nezastal.

Následně si zahrála ve filmech Klub odložených žen, Opravdová blondýnka, Vítězové a poražení nebo Prokletí žlutozeleného škorpiona. V roce 2004 debutovala na Broadwayi v komedii Sly Fox, věnuje se také seriálové tvorbě (Láska je láska, Kriminálka Miami či nejnovější The Idol).

S manželem, umělcem Gregem Laurenem, mají desetiletého syna Skye.

Reklama

Další články

Načítám