Hlavní obsah
Článek

Zemřel herec Joe E. Tata, kterého si fanoušci seriálu Beverly Hills 90210 pamatují jako majitele restaurace Peach Pit, srdečného Nata. Bylo mu 85 let.

Smutnou zprávu oznámil jeho seriálový kolega Ian Ziering, představitel Steva.

„V několika posledních měsících jsme přišli o Jessiku Klein, jednu z nejproduktivnějších scenáristek a producentek 90210, Denise Douse, která hrála paní Teasleyovou, a nyní s velkým zármutkem oznamuji, že zemřel Joe E. Tata,“ napsal Ziering na sociální síť.

Na přítele vzpomíná jako na „jednoho z nejšťastnějších lidí“, s nimiž kdy pracoval. „Rozdával moudrost i dobrotu. I když byl Peach Pit součástí natáčení 90210, často jsem se cítil jako v pozadí show Joea E. Taty,“ vzdal hold přítelově hereckému umu a uvedl, že navždy zůstane v jeho srdci. Rodině, přátelům a všem, jimž byl zesnulý herec drahý, vyjádřil upřímnou soustrast.

V roce 2018 Tatovi diagnostikovali Alzheimerovu chorobu, jeho dcera Kelly tehdy zřídila fond, který měl pomoci s financováním péče.

Herec měl na kontě desítky seriálových i filmových rolí, tu poslední si zahrál v roce 2014 v seriálu Mystery Girls. Poté se mu zhoršilo zdraví, uvedla jeho dcera Kelly.

„Nat byl milují otcovskou postavou dětí ze střední v Beverly Hills. Ve skutečném životě je můj otec, Joey, upřímný, laskavý a opravdu úžasný táta,“ napsala před lety.

Reklama

Další články

Načítám