Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Aňa Geislerová (48) oslavovala pátého Českého lva v šatech, které si sama navrhla. Všichni byli z bílé róby, která obepínala Anino křehké tělo, naprosto nadšení. "Jsou z mojí kolekce pro jaro a léto," upřesnila Super.cz držitelka ceny za nejlepší ztvárnění hlavní ženské role a to za film Nevinnost a jako ztělesnění nevinnosti sama i vypadala.

"Je to už moje pátá cena, tak na tom snad něco bude," smála se Aňa s tím, že díky oceněním přestává pochybovat o svém hereckém umění. "Příští týden má premiéru film Čtyři slunce od Bohdana Slámy, v němž hraju. V plánu mám další dva, s Alicí Nellis a s Andreou Sedláčkovou," upřesnila, za co by mohla hereckou cenu dostat příští rok. "Neodmítla bych tolik Českých lvů jako má Lucie Bílá Českých slavíků," svěřila.

Mužským protějškem ve stejné kategorii byl Geislerové Vladimír Javorský, jenž cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli dostal za film Poupata, který nasbíral i mnoho dalších ocenění. "Je to můj první Český lev, ale celkem čtvrtá filmová cena," vypočítal Javorský, který se ani po třiceti letech nemůže zbavit stigmatu, jenž ho spojuje s postavou vojína Kyslíka v seriálu Chlapci a chlapi. "Abych řekl pravdu, dříve mi to hodně vadilo. Ale už jsem si zvykl," řekl Super.cz hubeňour Javorský.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám