Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Liga ochránců zvířat by se měla mít na pozoru! Jak totiž přiznal Jiří Mádl (37), hlavní hrdina nové české komedie Probudím se včera, na natáčení mučil králíka taháním za varlata. „Co jsem měl dělat? Podle scénáře měl přede mnou utíkat a on nechtěl,“ brání se Mádl.

Ten ve filmu hraje postavu věčně svobodného profesora češtiny, který se vrátí do svých školních let a snaží se svést svou největší životní lásku, spolužačku Elišku. Mádl hraje Petra v pubertě, dospělého učitele představuje Filip Blažek.

A ve scéně, kdy utekl Elišce králík a hlavní hvězda filmu Mádl ho chytá, došlo k potížím. „Nechtělo se mu běhat. Chovatel mi tedy radil, ať ho štípnu. Jenže on na to nereagoval. Tak ke mně ten pán přišel a řekl mi: Takhle ne! Normálně ho vezmi za koule! A ono to fungovalo!“ vysvětluje jeden z největších českých hereckých objevů začátku tisíciletí. Z toho si mladík, který se touto rolí prý asi definitivně loučí s postavami teenagerů, vzal hodně i do života.

„Od té doby často říkám: z toho jsem pochopil, že jediný způsob, jak si v dnešní době vydobýt respekt, je chytnutím za koule,“ dodal sympaťák Jirka, který na předpremiéře filmu s vážnou tváří tvrdil, že nenávidí zvířata, miluje je prý jen v opečeném stavu, ale přesto to tomuhle mírumilovnému herci nikdo nevěřil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám