Hlavní obsah
Článek

Na televizních obrazovkách jsme ho už dlouho neviděli. Proto jsme využili příležitosti, když jsme se s kuchařem Jiřím Babicou (62) potkali na narozeninového oslavě jeho kolegy Jaroslava Sapíka, abychom ho vyzpovídali. "Televizi bych se nebránil, stačí říct," řekl nám autor již legendárních hlášek ve stylu: Když nemáte hořčici, dejte tam kečup.

"S některými kuchaři neslavím, ani nic jiného, ale ta stará parta drží pohromadě. Kluci, kteří dělali v interhotelech, se navzájem znají. Já v roce 1977 byl v učení a dělal jsem v Ambassadoru, kde už dělal Jarda šéfa," vzpomínal, kde se s oslavencem seznámil.

Sám momentálně v žádné restauraci nevaří. "Hospodu nemám a už jsem ji ani nechtěl, protože nejsem takový blázen, abych dřel od rána do večera. Aktuálně přejíždím z akce na akci, kde vařím rychlá asijská jídla. Je těžké udělat třeba pečené koleno, když jsem někde v parku," živí se nejen kuchařinou, ale i stále známým obličejem Babica.

Tenhle mód mu vyhovuje i proto, že se může víc věnovat rodině a také svým koníčkům, zejména pak sportu. "Celý život jsem obětoval kuchařině a teď jsem strašně rád, že mám volno, když chci já. Dodneška hraju basket, dokonce jsem člen veteránů České republiky, jezdíme na mistrovství světa a Evropy. Za Real Top Praha hraju i fotbal," vypočítal své sportovní aktivity známý kuchař.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám