Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený kuchař Jaroslav Sapík, který s Danielou Šinkorovou vařil mj. pořadu Česko na talíři, slavil sedmdesátiny ve velkém stylu. V jeho hospodě v Klokočné, kde se zároveň křtila i kniha Sapíkův svět, se sešla řada jeho kamarádů napříč kuchařským, uměleckým, ale i politickým spektrem.

"Jsou to léta a zároveň nejsou, protože v mozku jsem jako osmnáctiletý. Mám radši mladší lidi, protože nechci poslouchat, jak někdo naříká. Všechno mě furt baví. Rozhodně nebudu čekat v rakvi na smrt," řekl Super.cz Sapík, který překonal zdravotní problémy, a i když po operaci páteře stále používá hůlku, tvrdí, že už ji skoro ani nepotřebuje.

A ačkoli se chystá předat rodinný podnik synu Pavlovi, pořád má pracovní plány, o nichž nám v našem videu, kde se rozpovídal i o kuchařských pořadech a knihách, a to rozhodně ne v dobrém, vyprávěl.

Rozebral také současný stav ve společnosti, cestu ze zvyšujících se cen vidí mimo jiné v tom, že se naučíme používat i v kuchyni levnější, ale kvalitní suroviny. "Každý by měl dělat dobře svoje řemeslo. A to neplatí jen v kuchařině. Nejsem příznivcem nějakých dotací. Nechci do toho tahat politiku, ale lidi by měli začít pracovat. Každý si má vydělat na svůj život, pracovat poctivě a neokrádat," rozhorlil se.

I když sám prohlásil, že do rozhovoru nechce tahat politiku, zarazilo nás, že mezi jeho hosty byl i velvyslanec Ruské federace. Zvláště v současné době Ruskem rozpoutané války na Ukrajině je to zarážející.

"Je tady i indická princezna, turecký velvyslanec, francouzský konzul. Já to nebudu řešit. Chodím k nim dělat, oni se ke mně chovají slušně, zaplatí, pozvou mě. Vadí mi, že v dnešní době začali být naši lidi hrozní leváci, něčeho se furt bojí, někam strkáme hlavy. Na co? Je mi jedno, jestli je to Ukrajinec, Rus nebo Američan. Je to slušný člověk a je to můj kamarád," řekl Sapík.

Reklama

Další články

Načítám