Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Anne Heche, jež se fatálně zranila během autonehody v Los Angeles 5. srpna, byla v neděli definitivně odpojena od přístrojů poté, co se lékařům podařilo najít vhodné příjemce jejích orgánů. Stát se jejich dárcem bylo jejím dlouhodobým přáním. Lékaři ani zástupci herečky ovšem neuvedli, o jaké orgány, ani o kolik se jednalo.

Třiapadesátiletá Heche byla v pátek přesně týden po tragické nehodě, kdy se svým Mini Cooperem narazila do dvoupodlažního domu v Los Angeles, jenž následně vzplál v plamenech, prohlášena za mrtvou. Prodělala anoxické poranění mozku, které způsobilo mozkovou smrt, což v Kalifornii znamená, že člověk zemřel, i když je ještě udržován na přístrojích, aby byly zachovány jeho orgány.

Cekem 59 hasičů bylo v osudný den zapojeno do záchranné akce. Pomáhali s uhašením následků nehody, což se podařilo po více než hodině. Herečku vyprostili z hořícího auta zhruba po půl hodině od nárazu.

Heche utrpěla četné popáleniny a zároveň měla velmi poškozené plíce v důsledku vdechování kouře. V jejím autě byla nalezena malá láhev vodky, ale předběžné krevní testy alkohol v jejím těle neprokázaly, naopak přítomnost kokainu zjištěna byla.

Herečka známá z filmu Šest dní a sedm nocí či ze seriálu Muži na stromech po sobě zanechala dva syny – dvacetiletého Homera Laffoona a třináctiletého Atlase Heche Tuppera.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám