Hlavní obsah
Článek

Když nedávno Iveta Bartošová (†48) přísahala na život syna Artura Štaidla, na anděly, i na boha, že nepije a „nepráškuje“, mnoho lidí, kteří mají se zpěvaččiným alkoholismem své osobní a ne příliš časově vzdálené zkušenosti, to zvedlo ze židle. Dozvěděli jsme se proto například do detailů, proč Darina Rychtářová (66) vypakovala svěřenkyni svého muže z Říčan. „Třikrát za sebou přišla i s Rychtářem o půlnoci namol opilá z hospody!“ tvrdí naše informátorka.

Darina Rychtářová až na pár výjimek nekomunikuje s novináři a když už promluví, zachovává dekorum. Ne však její přátelé. Super.cz se ozvala blízká kamarádka Rychtářové (její totožnost a důvěrný vztah s paní Darinou jsme si ověřili), kterou Bartošové navážení se do přítelkyně rozčílilo. Proto nám poodhalila, jak to je s údajnou dlouhodobou abstinencí Bartošové.

„Když se jí Darina s Pepou ujali, byla těžce závislá na alkoholu. Denně se snažili postupně jí snižovat dávky. Nejdřív přejít z tvrdého na vinný střik a i toho množství ubírat,“ vypráví přítelkyně Rychtářové. „Jenže její manžel podléhal Ivetiným prosbám a citovému vydírání a začal jí na požádání nalévat. Na jedné rodinné oslavě s grilováním se pak kvůli tomu chytli, Pepa začal před návštěvami manželce sprostě nadávat, protože prý Iveta pít může, tak ať z ní nedělá alkoholičku. Začal ji vnímat jako nepřítele, který ubližuje Ivetce. Ta se jen při těch hádkách uculovala, říkala, že za to nemůže, a snad jí to dělalo i dobře,“ pokračuje zdroj. A říká, že Rychtářová nakonec nevyhodila Bartošovou kvůli podezření ze styku s jejím mužem.

„Začátkem září měla Darina v nemocnici cévní příhodu. Když se vrátila domů, potřebovala mít absolutní klid na léčbu. Neměla ho. Jakmile proto Pepa s Bartošovou začali vymetat hospody a potřetí za sebou se vrátili v noci našrot, byl to pro ni konec,“ tvrdí zpravodajka z Říčan. V současné době prý už Bartošovou nevídá, ale nepochybuje o tom, že je dál na alkoholu závislá. „Potřebuje neustále doplňovat hladinku. A Pepa jí povoluje, protože se pak s ní nedá vydržet,“ dodala kamarádka Dariny Rychtářové.

A co na to Josef Rychtář (65)? „Nechápu, proč se někdo vrací stále do minulosti a tahá kostlivce ze skříně. Jsou to lži a domněnky. Asi vím, odkud vítr vane. Pokud od mé manželky, tak když chce válku, zažije takovou, jakou by si nikdy nepřála,“ uvedl. Pak nás ohromil depresivní zprávou, která nám vehnala slzy do očí.

„Jestli já jsem přišel domů opilý, když jsme byli s Ivetou na večeři, to je moje věc, Iveta ale tehdy vůbec nepila. A přitom je svéprávná a pít může. Na grilování doma jsem jí natočil pivo. To si ho jako nemůže dát ani k jídlu? Ať mi někdo přinese úřední papír, který potvrdí, že je alkoholička. Takový neexistuje! Alkoholičku z Ivety udělala média. A víte co, už toho mám plné zuby. Od této chvíle se přestávám k čemukoli komukoli vyjadřovat, vyhlašuji absolutní informační embargo,“ přísahal Josef Rychtář nakonec a způsobně se rozloučil.

Reklama

Další články

Načítám