Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Lucie Bílá (58) dorazila na festival Kouřimská skála, který vznikl na počest Petra Muka (†45), a prozradila nám, jak vzpomíná na legendárního zpěváka a co se od něj naučila. "Na něj se asi nedá vzpomínat špatně. Nejen že byl báječnej zpěvák, ale byl to kamarád," říká dojemně Lucie.

Spolu s Mukem a Petrem Kolářem (56) excelovali v muzikálu Johanka z Arku, a i ten zůstal Lucii vryt do paměti. "Hráli jsme spolu hodně v našem divadle, potkávali jsme se na koncertech a naučila jsem se podle něj rozezpívávat," prozradila Super.cz.

Zpěvačka rovněž přiznala, že právě Muk jí pravděpodobně zachránil hlasivky, které si ničila, když vystupovala s kapelou Arakain.

"Protože když jsem v začátcích jezdila s Arakainama, tak jsem ty hlasivky trošku huntovala a Péťa vždycky říkal: Dej bacha," vypráví Lucie. "Takže dávám bacha a vlastně na něj vzpomínám skoro každý den, když si ty hlasivky jeho cvičením rozezpívávám a připravuju na koncert," říká.

Že byl Petr Muk skvostný umělec, jehož smrt zasáhla českou hudební scénu, je víc než jasné. Od jeho nečekaného úmrtí letos uplynulo 12 let. "Měla jsem ho moc ráda. Mám ho ráda," uzavírá Bílá svoje vzpomínky.

Reklama

Další články

Načítám