Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osud s rakovinou bojující britské moderátorky Deborah James (†40) sledovala celá země včetně královské rodiny. Ještě předtím, než odešla, jí byl princem Williamem (41) za dobročinnost udělený titul dáma.

James zemřela v červnu ve věku 40 let, trpěla rakovinou střev. Při své charitativní činnosti, směřující právě na boj s touto nemocí, vybrala víc než sedm milionů liber.

Princ při květnové návštěvě rodiny hovořil s James a jejím manželem Sebastianem Bowenem a také s jejich dvěma dětmi, synem Hugem a dcerou Eloise. Dětem dal dle slov jejich otce několik rad, jak se vyrovnat se smutkem ze ztráty maminky. Sám princ přišel o matku ve svých 15 letech, v podobném věku jsou i Hugo (14) a Eloise (12).

„Prožíval podobný zármutek ze smrti své matky a dal dětem cenné rady, které si budou pamatovat,“ řekl Bowen. Konkrétnější však nebyl.

„Zprávy o skonu Deborah nám zlomily srdce. Myslíme na její děti, rodinu a blízké. Byla to inspirativní a statečná žena, jejíž odkaz přetrvá,“ vyjádřili se vévoda a vévodkyně z Cambridge po oznámení smrti James.

Princova matka, lady Diana, zemřela 31. srpna 1997 na následky tragické autonehody, která se stala v Paříži. Pohřeb se konal 6. září 1997.

Reklama

Další články

Načítám