Hlavní obsah
Článek

Kontroverzní zpěvák Daniel Landa (55) připravuje nový projekt. V rockové opeře Klíč králů, kterou píše, se budou vyskytovat upíři, elfové, trpaslíci a orkové. Fantasy svět hodlá přenést na jeviště 20. října. "Abychom stihli odehrát aspoň dva měsíce do konce světa," vysvětlil.

Jasno má zatím v jediném představiteli. Postaršího čaroděje by měl hrát Pepa Vojtek (58). "A jedna nebo dvě postavy se mi líbí tak, že bych si je možná zahrál i já. Ale jen výjimečně," dodal Landa, jenž slíbil, že kromě dvou nebo tří kousků budou všechny písničky nové.

Režírovat bude společně s manželkou Mirjam, která ho možná trochu inspirovala, když si představoval upíry. Má totiž opravdu výrazné špičáky. "Ale opravdu chodím ven i za světla a česnek mi nevadí," smála se Mirjam.

Představení se spoustou efektů a neobvyklým dějem se bude hrát v pražském divadle Broadway, kde už koncem března proběhnou veřejné konkurzy. "Nechceme jen známé zpěváky a studenty konzervatoře. Rádi přivítáme i někoho přímo z ulice," míní Dan Landa.

O kostýmy se postará známý designér Roman Šolc, který naposledy ohromil v show Popelka na ledě. “Myslím si, že tahle práce bude vyžadovat kostýmy, které jsme ani v obdobách na české scéně ještě neviděli”, dodává Mirjam Landa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám