Hlavní obsah
Článek

Každá profese má své plusy i minusy. Roman Šebrle (49), bývalý úspěšný atlet a sběratel zlatých medailí, nynější trenér mladých talentů, a především pak moderátor Hlavních zpráv na Primě, promluvil o těch moderátorských. Jako velké plus vyzdvihl nová přátelství a báječné kolegy, minus je pro něj ztráta soukromí plynoucí z toho, že se stal celebritou.

„Upřímně říkám, že jsem šťastný, že jako moderátor mám těch nálezů o něco více než ztrát. Našel jsem desítky báječných a inspirujících lidí, kolegů. Objevil jsem, že se cítím dobře i před kamerou, protože pro mě je to docela obdobný adrenalin, který mi kdysi dopřávaly moje sportovní výkony. Našel jsem další, komunikativní stránku své osobnosti, kterou jsem jako profesionální sportovec příliš neživil. Ale zase jsem ji byl schopný docela dobře a efektivně vytrénovat,“ zamýšlí se Šebrle.

Jako případ ztráty soukromí pak uvedl to, že v poslední době získal pověst krále večírků a svůdníka, kolem kterého se vždy vyskytuje nějaká pohledná žena. Což je podle něj dost zkreslené.

„Stačí, abych se ve společnosti k někomu naklonil, třeba jen proto, že není slyšet, a já chci dotyčnému něco sdělit, a hned z toho vznikne fotka s titulkem, jaký divoký večírek jsem rozpoutal,“ říká s tím, že nad podobnými zprávami už jen mávne rukou a neřeší je.

„Jsem dospělý člověk, za svá rozhodnutí jsem stoprocentně odpovědný, někdy nesu i nějaké následky. Ale já toho naštěstí unesu docela dost. A sedět doma v bačkorách, to zase úplně není můj styl,“ dodal Šebrle.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám