Hlavní obsah
Článek

Neuspořádané zboží, nepřehledné zásoby nebo přetékající stohy papírů mají negativní vliv nejen na atmosféru, ale negativně působí i na produktivitu práce. Efektivní využití volného prostoru je jedním z nejdůležitějších kroků při minimalizaci nákladů.

Své o tom ví experti z Profi Regály, kteří se správnému uskladnění věnují přes 20 let. Optimální regálové uskladnění surovin, dílů nebo hotových výrobků neznamená všechno seškrtat, ale naopak investovat do kvalitního vybavení. Investice se totiž vrátí v dlouhodobém horizontu. Odstraněním všech neefektivit, jako je přebytečná manipulace, zastaralé zařízení nebo nízké využití skladové plochy, dosáhnete toho, že věci jsou přístupné, přehledně složené a přesně evidované.

Foto: Profi Regály
Regálové systémy

Regálové systémy se ve skladech používají pro zásoby, které nelze stohovat ani vrstvit anebo jsou z křehkého materiálu. Díky uličkám jsou zásoby v regálech přístupné a přehledné, takže jejich manipulace nenavyšuje logistické náklady. Celokovové konstrukce z certifikované ocele špičkové kvality jsou k dispozici v základním, nebo přídavném modulu. Tímto napojováním do regálových sestav jsou šetřeny pořizovací náklady a je zajištěna stabilita a bezpečnost.

Foto: Profi Regály
Policové regály

Pro sklady, dílny, archivy a další místa, ve kterých potřebujete na malém prostoru uskladnit velké množství zboží, jsou vhodné policové a pojízdné policové regály. Pokud se pro zacházení se zbožím používá vysokozdvižný vozík či jiný manipulační prostředek, využívají se paletové a pojízdné paletové regály.

Foto: Profi Regály
Policové a pojízdné policové regály

I v kanceláři je možné použít policové regály, ale ke skladování šanonů nebo jiných důležitých dokumentů je přímo určen archivní policový regál. Z jeho lehké stabilní kovové konstrukce se dá sestavit patrový sklad. Nosnost polic se pohybuje od 130 do 500 kg a jejich výšku si volíte sami. Montáž tohoto regálu je rychlá, jednoduchá a nepotřebujete k ní spojovací šrouby. Aby byl archiv přehledný, doporučuje se používat další doplňky jako například dělicí stěny, policové ohrádky anebo zvolit přímo konkrétní barevný odstín regálu. V případě omezeného prostoru kanceláře je vhodná archivační otočná skříň nebo klasická kartotéka.

Foto: Profi Regály
Archivní policový regál

Regály či police existují v různém provedení téměř pro všechny materiály a předměty. Pro skladování pneumatik se vyrábí speciální oválné nosníky, které se hodí k uskladnění pneumatik samotných, tak i sad kol s disky. Sypký a drobný materiál se skladuje v plastových boxech či přepravkách umístěných v policovém regálu. Tyčový a deskový materiál se zakládá do konzolových regálů. Pokud si nejste jisti, jak efektivně využít prostor, nechte si poradit od těch, kteří regálům rozumí.

Foto: Profi Regály
Konzolové regály
Foto: Profi Regály
Regály na pneu

Další články

Načítám