Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Není to tak dávno, co Nokia byla synonymem pro mobilní telefon stejně jako Mattonka pro minerálku. Finský gigant na přelomu tisíciletí jasně kraloval. Po delší odmlce v udávání tempa vývoje světa mobilních telefonů vychází z dílny Nokia krásné a inteligentní telefony, které doslova berou dech. Nokia přichystala odvetný úder, který by měl Finy vrátit zpět na výsluní. Jmenuje se Nokia Lumia a my vám jej nyní představíme, naživo si jej pak můžete prohlédnout v moderním showroomu Alza.cz v pražských Holešovicích.

Elegantní Nokia Lumia 800

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Hlavní modelem revoluce ze země tisíce jezer je Nokia Lumia 800. Nokia byla vždycky průkopnická v designu svých telefonů. Nová Nokia Lumia 800 působí krásně, elegantně, přitom solidně a i jeho černá varianta přeci jen "jinak" než zbytek pelotonu. Komu by se čerň zdála příliš usedlá, může sáhnout po tyrkysové variantě Cyan a růžové Magenta. V průběhu března pak dorazí také sněhově bílá královna ze severu, tedy Nokia Lumia 800 v bílé barvě, kterou je možné v těchto dnech předobjednat na www.alza.cz.

Co nabídne vnitřek?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Telefon působí zvenku skvěle, ale poslední dobou je neméně důležité jeho vybavení. Že jsou telefony v podstatě kapesní počítače, na to už jsme si zvykli. Nokia Lumia 800 jako první Nokie využívá nového Windows Phone 7.5 (Mango), který je svižnější a ve všech ohledech lepší, než místy jemně dýchavičný Symbian. Na parádním AMOLED displeji s rozlišením 480x800 si můžete třeba prohlížet fotky z 8mpx fotoaparátu (s mechanickou spouští!), to celé pohání procesor nový procesor, který je výrazně rychlejší než u N9. O komunikaci se světem se postará WiFi, Bluetooth, 3G nebo microUSB. Čili elegantní a spolehlivý telefon, výborná hardwarová výbava, mnoho "dárečků" v podobě softwarové výbavy (navigace zdarma atd.) a to celé s progresivním operačním systémem Windows Phone 7.5!

Levnější, ne však ošklivější sestřička

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jak už je ve světě mobilů dobrým zvykem, vedle vlajkového modelu je vypuštěn do světa i model mírně osekaný nejen co se týče výbavy, ale naštěstí i ceny. Nokia Lumia 710 v tomto směru vychází jako parádní poměr cena výkon a rozhodně ji neodsuzujte jako "levný šunt". Naopak!

Výbavou nezaostává

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Co se týče vnitřností telefonu, Nokia Lumia 710 překvapivě v mnoha směrech drží krok s cca o pět tisíc dražším modelem Nokia Lumia 800. Hlavním tahákem je opět operační systém Windows Phone 7.5 (Mango) a procesor 1,4GHz. Fotoaparát je na stále slušných pěti megapixelech a telefon nabídne 8GB úložného prostoru. Od Nokia Lumia 800 ji rozeznáte na první pohled. Je oblejší, mladistvější a díky množství barevných variací je jasné, že sází především na mladší publikum. Pro oba modely jednoznačně platí: Nokia vrací úder! Oba modely jsou okamžitě k odběru na www.alza.cz.

Další články

Načítám