Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednačtyřicáté narozeniny právě dnes slaví Meghan Markle (42) a navzdory údajně trochu napjatým vztahům jí jako první z královské rodiny poblahopřáli švagr a švagrová. William s Kate sdíleli její fotografii z červnových oslav královnina jubilea a připsali vzkaz: „Přejeme šťastné narozeniny vévodkyni ze Sussexu!“ Následně se přidal s podobně stručným přáním tchán Charles s chotí Camillou.

Jak bude letos bývalá hollywoodská herečka narozeniny trávit, se neví. Loňské kulatiny oslavila s manželem Harrym, jejich dvěma dětmi a nejbližšími na zahradní party u jejich domu v Kalifornii.

Připomeňme si tak alespoň, jak se z nenápadné holčičky, která se už v dětství nebála hlasitě projevit svůj názor, stala okouzlující dáma pyšnící se královským titulem.

Možná jste netušili, že už v jedenácti letech Meghan a její spolužačka napsaly kosmetickému gigantu Procter & Gamble, aby genderově neutralizovali jejich reklamu na prostředek na mytí nádobí. Meghan považovala spot za sexistický a konkrétně se ohradila proti sloganu: „Rukavice jsou minulostí. Ženy bojují s mastnými hrnci a pánvemi s Ivory Clear.“ Společnost následně skutečně změnila znění reklamy a ženy nahradila výrazem lidé.

Meghan nevadila pouze genderová nevyváženost, ale pochopitelně i ta etnická. Jako dcera Afroameričanky a bělocha se setkávala někdy s nepochopením a odmítáním.

„Nebyla jsem dost černá pro černé role a dost bílá pro ty bílé,“ uvedla například Markle v minulosti. V seriálu Kravaťáci však získala jednu z hlavních rolí, která jí přinesla mezinárodní popularitu.

Její kontroverzní vystupování směrem ke královské rodině však rozděluje veřejnost na dva tábory. Jedni ji za odvahu opěvují, druzí ji už dávno zatratili. Především u Britů se oblibě zrovna moc netěší, mají pocit, že jim ‚odloudila‘ miláčka národa Harryho do Spojených států.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám