Hlavní obsah
Článek

Když se nedaří, tak se prostě nedaří. Jakoby toho na zpěvačku Shakiru (47) bylo po rozchodu s dlouholetým partnerem a otcem jejích synů Gérardem Piquém málo, nyní ještě čelí až osmi letům vězení a pokutě v přepočtu okolo 560 milionů korun za daňové úniky.

Shakira je obviněna z vyhýbání se placení daní v letech 2012 – 2014, kdy pobývala s Piquém v Barceloně, kde hraje fotbal. Zpěvačka přitom již zaplatila peníze, které měla uhradit do státní kasy, a to plus úroky, které činily v přepočtu okolo 88 milionů korun. Shakira proto obvinění z krácení daní odmítla, stejně jako mimosoudní dohodu, jež by zahrnovala její přiznání provinění. Ona pochybení popírá.

V obžalobě mimo jiné stojí: „Shakira – celým jménem Shakira Mebarak Ripoll - je obviněna z předstírání života v zahraničí, aby se vyhnula placení daní.“

Žalobci pro ni však požadují přísný trest ve výši 560 milionů korun pokuty u barcelonského soudu. Podle nich byl údajný daňový podvod vyčíslen na více než 350 milionů korun. Zpěvačce by přitom ve Španělsku hrozilo až osm let vězení, pokud by byla z údajného podvodu shledána vinnou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám