Hlavní obsah
Článek

Herečka Sydney Sweeney (26) si letos vysloužila hned dvě nominace na cenu Emmy, a sice za roli Cassie v Euforii a Olivie v Bílém lotosu. Přestože je poměrně dost úspěšná a jeden by předpokládal, že se nemá vůbec špatně, její příjmy jí nedají v noci spát.

Sydney totiž pochází z chudých poměrů, jednou s rodinou dokonce přežívala v motelovém pokoji, a nyní se cítí zodpovědná za to, že se o své blízké postará. A kdyby si dopřála půlroční hereckou pauzu, bude prý zase na mizině.

Jmění Sydney činí v přepočtu údajně 97 milionů korun. Za druhou sérii divácky populární Euforie si vydělala 8,5 milionu, zatímco za první to bylo necelých 5.

V rozhovoru pro Hollywood Reporter detailně popsala, co se děje s její výplatou. „5 % jde právníkovi, 10 % agentům a něco kolem 3 % mému manažerovi. Měsíčně platím také svého píáristu. To je víc, než dělá splátka hypotéky,“ nechala se slyšet.

„Kdybych si chtěla dát půlroční pauzu od hraní, nemám příjem, který by to pokryl. Nikdo mě nepodporuje. Dnes už neplatí hercům jako dřív,“ postěžovala si.

To je ovšem trochu zavádějící tvrzení. Dnes si přední hollywoodští herci mohou díky seriálům přijít na obrovské balíky peněz. Streamovací sítě se jim nebojí zaplatit i milion dolarů za epizodu, tedy zhruba 24 milionů korun.

Takovou výplatou se ovšem mohou pyšnit jen ty největší hvězdy jako Kevin Costner, oscarový Mahershala Ali, Michael Keaton, Harrison Ford, Helen Mirren a pár dalších šťastlivců. A tyto hvězdy rozhodně nejsou v Hollywoodu žádnými nováčky. Sydney si tak na svůj tučný šek musí nejspíš ještě počkat.

Nebude to ale pravděpodobně trvat dlouho. Mimo jiné jí totiž také přistála role v marvelovce Madame Web, spin-offu Spider-Mana, kterou aktuálně natáčí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám