Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Dana Morávková (52) se netají tím, že co se týče prvních intimností, byla vždycky tak trochu pozadu. Odmalička se věnovala krasobruslení, a tak na lásku neměla vůbec čas.

„Já jsem byla velmi opožděná, ale já to ráda přiznávám. Dělala jsem krasobruslení, vstávala jsem každý den v pět ráno a večer dělala gymnastiku a balet. Tak jsem se do postele dostala později. A snila jsem o tom, že budu herečka. Když mi maminka dala knížku Děvčátka, na slovíčko, bylo mi osmnáct,“ přiznala v pořadu 7 pádů Honzy Dědka Morávková, jež přidala i svou první zkušenost s návštěvou gynekologa.

„Pamatuju si, jak jsem šla poprvé k dámskému lékaři, pan doktor vyplňoval kartu a ptal se: Jméno, věk, adresa… A pak řekl: styk? A já vstala,“ smála se herečka.

To ale nebylo všechno. „A když jsem tam poprvé v šestnácti vlezla, byla jsem v punčocháčích. Ale dohonila jsem to, taky jsem se vdala. Vdávala jsem se v pětadvaceti a v šestadvaceti jsem porodila syna,“ vyprávěla pobaveně herečka Honzovi Dědkovi.

Morávková s manželem oslavila už čtvrt století společného života. Nejvíce společného času strávili jinak velmi vytížení umělci v lockdownu, který herečku donutil postavit se k plotně. „My jsme se s Petrem potkali při práci na muzikálu Kabaret. A mysleli jsme si, že v divadle to nikdo neví, ale všichni to věděli, že jsme zamilovaní. A když jsme se brali na Vyšehradě, pozvala jsem kolegy z divadla, mezi nimi byl i Petr Čtvrtníček, šprýmař, a ten přišel, dal mi obálku a zmizel. A když jsem tu obálku otevřela, stálo v ní: Máte tady bombu,“ vzpomínala Dana Morávková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám