Hlavní obsah
Článek

Po 48 letech od odvysílání Krkonošských pohádek se oblíbený vládce hor vrací na obrazovku. Tentokrát ale v novém kabátě. Režisér Peter Bebjak se totiž pustil do natáčení nové vánoční pohádky Krakonošovo tajemství.

V premiéře nový snímek představí Česká televize v průběhu letošních vánočních svátků. A diváci se vedle humoru, napětí a lásky mohou těšit na zcela nového Krakonoše. Původně ztvárnil vládce hor herec František Peterka. Tentokrát se v roli představí David Švehlík a z oblíbené pohádkové postavy se stal mnohem větší fešák.

„Krakonoš byl pro mé dětství zcela zásadním hrdinou díky Františku Peterkovi a Krkonošským pohádkám. V té naší je ale postava pána hor jiná a rovnou mohu slíbit jisté překvapení. Pro mne je poctou zahrát si v pohádce. Obzvláště pak, když je jako tato dobře napsaná, má dobré obsazení a výborného režiséra. Jsem velký milovník Krkonoš, takže tím větší mám z role radost,“ svěřil se představitel Krakonoše David Švehlík.

Režisér Peter Bebjak má za sebou již první natáčecí den a během července a srpna se vypraví do dalších krajů Česka. Štáb se objeví v Příchovicích na pomezí Jizerských hor a Krkonoš, v jeskyních v okolí Blanska, ve skanzenu Veselý kopec a v Úštěku. Pro pohádkový zámek Hůrka, v němž se odehrává velká část děje, využili tvůrci lokace hradů Kost a Sovinec a zámků Hrádek u Nechanic a Doudleby nad Orlicí.

Mezi herci nebudou vedle Davida Švehlíka chybět také Jakub Prachař, Ondřej Sokol, Jan Nedbal, Leona Skleničková nebo třeba Martin Huba.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám