Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Saša Rašilov (51) slaví v úterý kulaté narozeniny. Oblíbený herec už patří mezi padesátníky a nutno podotknout, že zraje jako kvalitní červené víno. Diváci ho mají rádi nejen na divadelních prknech, ale i v nejrůznějších seriálech a filmech, kde ztvárnil bezpočet zajímavých rolí. Namátkou jmenujme například filmy Samotáři, Šakalí léta, Kouzelný měšec nebo nejnověji úspěšný snímek Očitý svědek.

Co se týče seriálové tvorby, diváci si ho oblíbili v pokračování Nemocnice na kraji města, Velmi křehkých vztazích, Ordinaci v růžové zahradě 2 i Modrém kódu. Saša Rašilov pochází z velké filmové rodiny - hercem byl jeho dědeček Václav, tatínek byl pro změnu kameraman. Hraní se věnují i jeho sestra a bratr Václav Rašilov (46). Snad se ani nemůžeme divit tomu, že byl Rašilov ženatý taktéž s herečkou (Vandou Hybnerovou) a svou druhou ženu Lídu potkal na divadelních prknech, když spolu hráli v Národním divadle v inscenaci Ze života hmyzu.

Herectví má tento sympatický padesátník zkrátka v krvi a poprvé se před kameru postavil už jako malý kluk. A hned společně se svým bráchou Václavem! Oba si zahráli v seriálu režiséra Zdeňka Podskalského Doktor z vejminku, kde hlavní roli advokáta v penzi Karla Kostrhúna ztvárnil Martin Růžek. Václavovi bylo během natáčení teprve pět let, Sašovi devět.

Saša a Václav Rašilovovi si jako malí kluci zahráli v seriálu Doktor z vejminku.

„Před natáčením neměl pan režisér Podskalský dva kluky a vzpomněl si, že jeho kameraman, náš táta, takové má. Tak jsme se dostali k filmu. Pamatuju si, jak jsem panu Růžkovi říkal dědečku a o pauzách mezi natáčením jsme spolu tajně chodili na třešně,“ prozradil Aha! Václav Rašilov, jež se pak se starším bráchou Sašou objevil ještě v jedné pohádce, seriálu Modrý kód nebo v divadle.

Potkávají se ale určitě mnohem častěji, protože spolu bydlí na jednom pozemku. „Spodní patro domu obývá Sašův bratr Václav se svou ženou Magdalénou a čtyři jejich synové, horní patro obývá Sašova maminka se sestrou. My bydlíme v samostatné přístavbě, kterou jsme dokončili letos v únoru,“ popsala pro Super.cz rodinné bydlení Sašova manželka Lída, jež má s hercem dceru Marušku (5) a Emilku (2). S exmanželkou Vandou Hybnerovou má Saša Rašilov již dospělé dcery Josefínu (28) a Antonii (24). A právě díky nejstarší Josefíně se letos na jaře stal na prahu padesátky také dědečkem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám