Hlavní obsah
Článek

Britská ikonická topmodelka Kate Moss (50) se podělila v rádiovém rozhovoru Desert Island Discs o temnou zkušenost z dob začátků její kariéry, kdy se jako teenagerka setkala se značně neprofesionálním jednáním ze strany některých fotografů, kteří v tomto odvětví působili.

Kate v rozhovoru odhalila toxickou pravdu o vykořisťování v módním průmyslu a o tom, jak i ona byla v začátcích terčem "sexuálních predátorů", jak je sama nazvala. V patnácti byla prý ještě stydlivá a rozpačitá, a když ji fotografové tlačili k focení nahoře bez, neobešlo se to bez pláče.

„Mám hrozný zážitek z jednoho focení pro katalog podprsenek,“ začala se zpovědí pro BBC Radio 4 slavná modelka. „Bylo mi myslím patnáct, fotograf mi řekl, ať si sundám tričko, a já si ho sundala. A pak jsem se opravdu styděla, když řekl, ať si sundám i podprsenku. Já cítila, že je něco špatně, tak jsem si vzala věci a utekla. Myslím, že to zbystřilo mé instinkty,“ rozpovídala se Moss.

Ta již ve svých čtrnácti letech v roce 1988 podepsala smlouvu s prestižní agenturou Storm a už tehdy cestovala po Londýně bez doprovodu a plnila až osm modelingových zakázek denně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám