Hlavní obsah
Článek

Již více než dvě desítky let je Pavel Šimčík stálicí Dejvického divadla. Sám herec, který často o sobě říká, že rád běhá, vložil útěk i do své postavy v nové komedii Velká premiéra v režii Miroslava Krobota, kde hraje hlavní roli. Uteče totiž před problémy v Praze do Olomouce, kde žije jeho babička v podání herecké legendy Ivy Janžurové. (82) Ta trpí Tourettovým syndromem, a právě sprostá slova, která její postava říká, vytěžili filmaři na maximum.

Iva se všechna ta sprostá slova snažila inovovat, aby jí seděla do pusy a scény, kde tak mluví, tak myslím žádná nebyla vystřižená, protože ta kamera chtěla vidět, jak kouzelně si s tím paní Janžurová poradí,“ svěřil se Pavel Šimčík Super.cz.

Filmaři chtěli také poukázat na to, že není dobré zavírat oči před tímto onemocněním. „Ta postava babičky je natolik vděčná a kouzelná, že zavírat oči před lidmi, kteří trpí tímto syndromem, by bylo trošku jako strkat hlavu do písku. Paní Janžurová je odvážná herečka, která k tomu přistoupila naprosto s grácií a velkolepě,“ doplnil herec během premiéry.

Mnoho diváků tak role Ivy Janžurová jistě šokuje a překvapí, ale i o tom je herectví. V této nové komedii v dalších rolích uvidíte Ivu Pazderkovou (44), Jenovéfu Bokovou (31), Jakuba Žáčka a Kláru Melíškovou (52).

Reklama

Další články

Načítám