Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na otázku, jak se mu daří, když ho měly v únoru potrápit vážné zdravotní problémy, se jen směje. „Je to dobrý, strašně to nafoukli. Šlo jen o zablokovaný krk. Jsem v pohodě. Ovšem na otázku, jak se mám, odpovídám: Špatně, ale dobře to snáším,“ řekl Super.cz.

Herec, který aktuálně září coby přísný šéf kriminálky Kubát v Malém pitavalu z velkého města a také v roli patologa v Kriminálce Anděl, se těší do lázní. V Jáchymově, kam léta jezdí, stráví 3 týdny.

„Budu odpočívat a lenošit. Nastupuju 10. srpna, protože ještě dva dny před tím točím nový seriál pro Novu, který se převážně odehrává v domově důchodců,“ řekl nám. Když jsme s Ladislavem Frejem (80) mluvili, společnost mu dělala Maryška, papoušek žako.

„Ti jsou chytří, mazaní, pobavíte se s nimi. Maryška při čištění klece, jak hubuji, že dělá nepořádek, opakuje: Co to je? Bordel!“ směje se herec. Druhá věrná přítelkyně, kníračka Julča, odešla do psího nebe. „Musel jsem ji loni v lednu nechat uspat, protože trpěla velice škaredou epilepsií. Byla čtrnáctiletá.“

Teď se stará o čivavu. „Tim, který o Vánocích měl deset let, patřil Gábince, takže jsem jeho opatrovník.“ Naráží na přítelkyni Gábinu Mrkvicovou (†56), s níž byl zasnoubený. Tu mu v létě 2020 vzala rakovina.

Abychom nekončili smutně, svede Ladislav Frej řeč na lázně, které leží v kopcovitém terénu, a na pohyb. „Hejbat se musíme! I když to bolí,“ tvrdí herec, který má vyměněné jedno koleno, ale druhé mu naštěstí slouží.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám