Hlavní obsah
Článek

Emilia Clarke (37) se rozpovídala o svém zdravotním stavu. V roce 2011 po dokončení první série Hry o trůny, kde ztvárnila Daenerys Targaryen, utrpěla mrtvici, druhou pak v roce 2013, po níž následovalo krvácení do mozku, které ji málem zabilo.

„Vzhledem k množství mozku, které už není použitelné, je zázrak, že vůbec mluvím, artikuluji a žiji život absolutně bez následků,“ svěřila se nyní pro Sunday Morning herečka. „Je jen opravdu velmi, velmi, velmi malé procento lidí, které takovou věc přežije,“ zdůraznila, jaké měla štěstí.

Přiznala, že když viděla rentgen svého mozku po příhodách, všimla si, že ho „docela kus chybí“. Ne že by doslova zmizel, ale zkrátka odumřel.

Emilia podstoupila dvě operace mozku, první byla nutná v roce 2011 po první mrtvici, druhá o dva roky později po druhé. Jenže tehdy se zákrok nezdařil a herečka začala krvácet do mozku. Musela okamžitě znovu pod kudlu.

Naštěstí ji zachránili a jako zázrakem se plně zotavila. Založila také organizaci SameYou, která pomáhá pacientům po mozkových příhodách se zotavením.

„Říkám si, že to jsem prostě já. To je mozek, který teď mám. Takže ho nebudu zatěžovat myšlenkami na jeho části, které už jsou pryč,“ dodala Clarke, která je nyní naprosto zdravá a v pořádku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám