Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Majitel charismatického hlasu Zdeněk Maryška, který nadaboval desítky seriálů a filmů, má před sebou velkou výzvu. Chce si lépe popovídat s manželem své dcery, a tak se učí další cizí jazyk.

„Vzala si Portugalce a žijí tady, jejich děti mluví portugalsky, anglicky i česky. Zkouším se učit portugalsky, abych se zeťákem lépe mluvil, ale je to pro mě těžké, protože jsem prostě orientován na tu anglosaskou větev,“ svěřil se herec Super.cz.

A není se čemu divit, přesně před čtyřiceti lety odešel do USA s manželkou Miriam Vránovou, o dvacet let mladší sestrou herečky Gabriely Vránové. O dobrodružství nouze nebyla. Pracovali v Kalifornii v rezidenci jednoho multimilionáře. Nikdy ho ale nenapadlo, že by mohl zkusit herecké štěstí v Los Angeles.

Ne, do Hollywoodu určitě ne, ale byl jsem pak v angažmá v Chicagu v Goodman Theatre, celkem tři a půl měsíce. Tam angažmá trvá tak dlouho, jak hrajete tu danou hru," dodává.

Herec se teď chystá pobavit české diváky, od podzimu bude k vidění v komedii Na Vánoce budu gay v pražském Divadle Metro. A kdo ví, třeba už v dalším rozhovoru bude mluvit plynně portugalsky...

Reklama

Další články

Načítám