Hlavní obsah
Článek

Temperamentní a talentovaná dáma, kterou vidíte na fotografii, patřila k nejkrásnějším a nejtalentovanějším herečkám své generace. Od padesátých let byla velkou hvězdou Divadla na Vinohradech. Od šedesátých let se začala pravidelně objevovat ve filmu a televizi. Její svíčka však dohořela předčasně. Krátce před svou padesátkou podlehla zákeřné rakovině plic. Už víte?

Karolína Slunéčková se narodila na Kladně. Jako jedenáctiletá holka zažila válku a ta ji poznamenala na celý život. Už ve dvanácti letech začala navštěvovat baletní školu a recitovala v souboru, který vznikl v ústeckém rozhlase. V patnácti se na dva roky vydala na vyučenou do českobudějovického divadla a v osmnácti začala své studium na DAMU. Na začátku své kariéry, hned po absolvování, nastoupila do Divadla na Vinohradech a patřila k hvězdám souboru. Brzy si Karolíny všiml film a televize.

Karolína byla velká parádnice. Ráda chodila po obchodech a nakupovala oblečení. Její slabostí byly obzvlášť boty, šátky a klobouky. Nejkrásnější prý měla nohy. Hana Maciuchová vzpomínala, jak ji jako hereckého benjamínka zasvěcovala do toho, jak se dá na jevišti kouzlit s tělem: „Karolína chodila a tančila s obrovskou grácií a tím poutala pozornost obecenstva bez ohledu na to, jak velkou roli zrovna v představení hrála.“

Jejím velkým strašákem byla rakovina, na kterou onemocněla její kolegyně a kamarádka z divadelní šatny Nina Popelíková. Zcela neočekávaně onemocněla rakovinou plic i Karolína. Nemoc měla bohužel velice rychlý spád. Dne 11. června roku 1983 podlehla této zákeřné nemoci ve věku čtyřiceti devíti let. Její hrob naleznete v jižních Čechách, v obci Lnáře nedaleko Strakonic, kam jezdila se svým mužem Rudolfem Vodrážkou a jediným synem Rudou na milovanou chalupu.

Reklama

Další články

Načítám