Hlavní obsah
Článek

S modelingem začala už v patnácti, kdy ji na ulici oslovila scoutka agentury, která patřila k nejlepším u nás. Tehdy Alici Kořenkovou postrčila k hvězdné kariéře její maminka. Ta měla doma čtyři děti a zastávala názor, že zkusit se má všechno.

Začátek byl pro dívčinu, která si do té doby připadala spíš jako ošklivé káčátko, hodně drsný. „Hned mě poslali samotnou do Singapuru. Tehdy ještě nebyly mobily, takže jsem si s mámou faxovala,“ začala vyprávění pro Super.cz Alice.

V tomto asijském městském státě se jí líbilo asi nejvíc ze všech míst, kde pak působila. „Cítila jsem se tam ohromně bezpečně. Je to sice město plné zákazů, nesmí se ani veřejně žvýkat, ale proto je všude pořádek.“ Půl roku žila také v Číně, odkud cestovala i do jiných států, třeba Koreje. Rok pracovala jako modelka v Americe.

Poznala přehlídková mola v Miláně, kde předváděla pro značky Missoni či Max Mara, v Paříži, Barceloně, Londýně, působila v Německu, Rakousku, Řecku nebo v Turecku. V Singapuru fotila pro australskou edici Elle, pro Marie Claire i pro Cartier. V Mnichově nafotila kampaň pro Triumph.

Jako tzv. podium girl předávala i různé ceny, třeba při Moto GP se na ni vrhnul Valentino Rossi, aby krásku políbil. „Já ani nevěděla, o koho jde, ale pořadatelé z toho byli celí pryč,“ řekla nám. Má za sebou i reprezentaci naší republiky, když v Číně v roce 2008 skončila na Miss Model of the World mezi top 10 dívkami z celého světa.

Alice, provdaná Vyhnalová, natočila spoustu reklam, nějaké videoklipy a dostala malé role v Poldovi či ve Slunečné. Jako maminka první dcerky kdysi založila se svými dvěma kamarádkami blog Sexymamas.

„Přestaly jsme všechny kojit a asi po 9 měsících jely na wellness víkend. Vypily flašku vína a vymyslely blog.“ S ním uspěly, takže se dostaly mezi top 10 blogerek roku. Albatros jim pak vydal knihu Matky matkám.

Těžko věřit, že mamince dvou holčiček Bely (10) a Luisy (7) bude za pár dnů čtyřicet. Šarmantní kráska má dokonalou postavu, takže stále fotí i prádlo. Dnes však bere modeling jako koníček, i když nabídky stále přicházejí. Hlavní její obživou je práce v realitce.

A jak je možné, že při castingu na roli v nové hrané reality show Praha – den & noc, kterou vysílá každý všední den Nova Fun, zůstala no name? „Já se nikdy nějak neprezentovala předváděním sebe v soukromí. Nenavštěvovala večírky, nechodila jsem s žádnou celebritou,“ řekla stále krásná Alice Super.cz.

Reklama

Další články

Načítám