Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americká herečka Kathleen Turner se dostala do povědomí filmových nadšenců v osmdesátých letech minulého století, kdy natočila několik úspěšných filmů, z nichž nezapomenutelná je například Válka Roseových nebo Honba za diamantem. V obou snímcích excelovala vedle Michaela Douglase a Dannyho DeVita. Dnes je této herečce 57 let a na rozdíl od mnohých kolegyň se nesnaží za každou cenu omámit čas nespočtem plastických operací. Naposledy se na televizní obrazovce objevila v lednu v pořadu Good Day LA, v němž si s moderátory povídala o divadelní hře Red Hot Patriot, v níž hraje. Kathleen se od dob své největší slávy zakulatila, což jí však na dobré náladě ve studiu rozhodně neubíralo.

Ačkoli rodiče její touhu po herectví rozhodně nepodporovali, matce se podařilo zásadového otce přesvědčit až poté, co sama viděla dceru hrát ve školním představení a její výkon zhodnotila jako skutečně dobrý. Kathleen zpočátku hrála v několika televizních produkcích režiséra Steva Yeagera, první větší rolí se pro ni stal seriál The Doctors. Kvůli jejímu sytému hlasu se jí začalo přezdívat ‚nová Lauren Bacall‘.

V 80. letech natočila filmy jako V žáru vášně, Muž se dvěma mozky, již zmiňovanou Honbu za diamantem, Honbu za klenotem Nilu, Čest rodiny Prizziů, Náhodného turistu, poloanimovaný snímek Falešná hra s králíkem Rogerem nebo Válku Roseových. V posledních letech se Turner objevuje spíše v seriálech nebo na divadelních prknech.

Reklama

Další články

Načítám