Hlavní obsah
Článek

Zpěváka R. Kellyho (55) na konci června odsoudili ke 30 letům vězení, byl shledán vinným v kauze zneužívání žen a nezletilých. Jedna z jeho údajných obětí, zpěvačka Joycelyn Savage (26), se hudebníka nyní zastala v otevřeném dopise soudci, v němž mimo jiné tvrdí, že jsou zasnoubení.

„Jmenuji se Joycelyn Savage, jsem snoubenkou Roberta Kellyho,“ stojí v dopise, který dostal k nahlédnutí web E! News.

Z dopisu vyplývá, že ho psala před vynesením rozsudku a zpěváka v něm hájila. „Chci vysvětlit soudu, že nejsem oběť, jak mě vykreslili. Máme s Robertem silné pouto a hluboce se milujeme. Robert není zrůda, za jakou ho považujete. Je velmi něžný, hodný a pozorný.“

„To, co se o něm a o mně a dalších dívkách říká, vůbec není pravda. Láme mi srdce, že někdo tvrdí, že jsem oběť,“ píše v dopise. „Jsem dospělá žena a zvládnu mluvit sama za sebe, proto také píši tento dopis,“ dodala s tím, že je Kelly skvělý muž s velkým srdcem a měl by být doma se svými milovanými.

Hojně medializovaný proces s Kellym skončil loni v září. Soud vyslechl mnoho svědků, respektive svědkyň, které vypověděly, že je zpěvák lákal k sobě pod příslibem hudební kariéry a poté je zneužíval, když byly nezletilé. Obvinění se týkala let 1992-2017.

Ačkoliv Kelly obvinění odmítl, 29. června ho odsoudili ke 30 letům vězení. Bylo to zhruba dva týdny poté, co soud obdržel dopis Joycelyn.

Je při nejmenším zvláštní, že se Joycelyn zpěváka takto zastala, vzhledem k tomu, že v minulosti vystoupila proti němu. Vyprávěla o překážkách a zneužívání, kterým čelila ve vztahu s Kellym. Tvrdila, že ji Kelly ovládal, například jí nařídil, aby mu říkala „tati“ nebo „pane“, a vyhrožoval jí, že když ho nebude poslouchat, ukončí její kariéru. Nazvala ho zrůdou, se kterou otěhotněla, a byla nucená podstoupit potrat v jeho domě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám