Hlavní obsah
Článek

Rocková princezna druhé poloviny osmdesátých let Tanja, které tenkrát létal nad hlavou rokenrol, se loni odstěhovala do Řecka za novou láskou. Nyní ovšem balí kufry a hlásí návrat! „Pozor, neutíkám z Řecka kvůli finanční krizi, která je tu už trošku znát, pár obchůdků se zavírá, nebo mění majitele, ale lidé se baví pořád stejně a jsou stejně milí," svěřila zpěvačka.

"Mám pocit, že finanční krize je tu spíše otázkou politiků jako ve většině zemí, protože tu všechno normálně funguje, skoro nikdo ji neřeší a jen o ní stále čtu na českých internetových portálech. Dál budu žít u přítele v Řecku a domů nyní přijedu jen na návštěvu, abych zazpívala v pořadu To byl náš hit na TV Barrandov,“ usmívá se stále velmi sexy Tanja.

Tanja byla v letech 1989 a 1990 třetí ve Zlatém slavíku a patřila mezi naše nejkrásnější zpěvačky. To už ale chodila s šéfem skupiny Citron Radimem Pařízkem, kterému porodila dceru Nikolu, poté se za něj provdala a víc než zpívání se věnovala rodině. I když po čase skončilo muzikantské manželství rozvodem a Tanja se i s dcerou přestěhovala z Ostravy za přítelem do Kamenice u Prahy, opět se věnovala především rodinnému životu. Ten se jí ale po šestnácti letech zhroutil a novou lásku našla až v Řecku.

Ozval se jí dávný přítel, který už pár let působí v Řecku jako sportovní fyzioterapeut u prvoligového fotbalového mužstva a když se po letech setkali, přeskočila jiskra. Tanja spálila mosty a ze dne na den se přestěhovala za mužem svého srdce do Řecka.

„Žijeme v městě Xanthi, které má přibližně padesát tisíc obyvatel a leží asi dvacet minut od moře. Je tady poklidný život a rozdíl mezi českou a řeckou mentalitou je především v tom, že Řekové jsou velice pohostinní, přátelští a srdeční. Moc rádi se baví a na rozdíl od Čechů v sobě nemají negativismus. A když se jim něco nelíbí, vyrazí do ulic a dají svůj názor znát a pouze o tom jen nediskutují,“ přiznává Tanja, která stejně jako její kolegyně Helena Zeťová nedá na Řeky dopustit.

„Vždycky jsem se soustředila na rodinu a partnera, tedy na privátní život, a neřešila kariéru, takže se stalo, že jsem sice byla pár let hodně známá a slavná, ale pro udržení popularity jsem nic nedělala, a než jsem si to uvědomila, bylo všechno dávno pryč. A teď v podstatě začínám úplně znovu, což je velmi těžké,“ přiznává Tanja.

Přestože žije s přítelem v Řecku, rozhodla se pro pěvecký comeback doma. „Jsem Češka, chci zpívat česky pro své domácí publikum, a proto nezpívám v Řecku, ale vracím se domů,“ říká Tanja. Rockovou kapelu složenou z mladých kluků má na Moravě a je připravená létat domů na koncerty a vystoupení i několikrát do měsíce.

„V Praze studuje dvě vysoké školy moje jednadvacetiletá dcera Nikola a na Moravě mám spoustu příbuzných, takže i když žiju v Řecku, stejně za rodinou často létám. S kapelou už máme připravený koncertní program, ve kterém zpívám nejen své největší hity jako Nad hlavou létá rokenrol nebo duet Kam jen jdou lásky mé, který jsem kdysi nazpívala s Láďou Křížkem, tak především nové písničky, které vyjdou na podzim na mém novém cédéčku,“ prozrazuje Tanja, která do Prahy přilétá v neděli.

V úspěšné pěvecké show To byl náš hit na TV Barrandov vystoupí Tanja již nyní, v pondělí 27. února, v kole, které bude věnováno rockovým baladám. Nezazpívá ovšem žádný svůj starý hit, ale písničku Hey, Jude z repertoáru legendárních Beatles, kterou u nás proslavila koncem šedesátých let Marta Kubišová.

„Zazpívám českou verzi Marty Kubišové. Bude to vlastně poprvé, co budu zpívat cover verzi, protože jsem vždycky zpívala jen původní písničky, tak z toho mám trochu trému. Navíc budu zpívat po hodně letech s orchestrem a ještě k tomu živý přenos a živé zpívání, žádný playback," obává se zpěvačka.

Reklama

Další články

Načítám