Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tématem letošní kolekce, kterou návrhářka Beata Rajská (61) uvedla na karlovarském filmovém festivalu, kde mívá tradičně přehlídku, bylo sladké období hippie, jemuž vévodila volná láska a také omamné látky. Tomu návrhářka nikdy neholdovala, ale inspirovala ji móda doby.

"Sice jste mohli vidět i vzor houbiček, ale moje maximum byl koláček na párty, ve kterém byla marihuana, což jsem se dozvěděla až poté, co jsem ho snědla. Rychle jsem mazala domů," vyprávěla nám. "Já v době hippies začala chodit na střední školu, takže nás opravdu inspirovala jen ta móda. Ani zastáncem volné lásky nejsem," upřesnila.

Kromě módy ji baví i šedesátková hudba, ta také zazněla během přehlídky, kdy i moderátor Petr Salava musel obléknout hippie model. "Je těžké dát na přehlídku skladby, které jsou notoricky známé, ale myslím, že diváky to zvedalo ze židlí," smála se Beata, která nám v našem videu vyprávěla i to, že se modelky o její šaty v zákulisí málem popraly. A to i o ty nejodvážnější. "Místy jsme se dostávaly až do konfliktu, každá chtěla všechno a pak si to na mole užívaly," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám