Hlavní obsah
Článek

Populární zpěvačka Halsey (29) do svých 24 let třikrát samovolně potratila. Dnes už je hrdou maminkou skoro ročního synka Endera, ale tím, že v minulosti měla problémy plody donosit, se netají. Vzhledem k jejím zkušenostem by se tak mohlo zdát, že Halsey uvítá hrozící zákaz interrupcí v téměř polovině států USA, opak je ale pravdou.

Zpěvačka se o tématu dokonce rozepsala v nové eseji pro Vogue. „Mnoho lidí se mě ptalo, jestli jsem přehodnotila svůj názor na potraty. Odpověď zní, rozhodně ne,“ má jasno popová diva. „Pravdou je, že jsem v tom nikdy neměla víc jasno,“ pokračovala.

Halsey hovoří o svých ztrátách otevřeně, jeden z potratů prodělala během svého turné v roce 2015. „Bylo krutou ironií, že jsem mohla v pohodě otěhotnět, ale nezvládala dítě donosit,“ zavzpomínala.

„Jeden z mých potratů vyžadoval následnou péči, jemně řečeno. Potřebovala jsem interrupci, protože moje tělo samo nedokázalo těhotenství úplně ukončit, ale hrozilo, že bez lékařského zásahu upadnu do sepse. Při zákroku jsem plakala. Bála jsem se o sebe a cítila se bezmocná. Zoufale jsem chtěla ukončit těhotenství, které mě ohrožovalo na životě,“ upozornila na fakt, že miliony žen teď tuto možnost ztratí.

„Interrupce mi zachránila život a díky ní měl můj syn možnost přijít na svět. Každý člověk si zaslouží možnost volby kdy, jak a jestli chce podstoupit tento nebezpečný a život měnící zákrok. V jedné ruce budu držet svého syna a druhou budu bojovat," nechala se slyšet Halsey.

A jak slíbila, tak se stalo. Když 26. června, dva dny poté, co americký Nejvyšší soud zvrátil případ Roe v. Wadem, na svém koncertě veřejně odsoudila jednání zákonodárců, někteří její fanoušci představení opustili.

Pro ty měla zpěvačka jasný vzkaz: „Jestli se vám to nelíbí, můžete jít domů. Je mi to jedno. Jestli se vám to nelíbí, nechápu, proč jste vůbec přišli na koncert Halsey,“ nechala se slyšet s tím, že o potratové problematice hovoří zapáleně odjakživa, stejně jako o právech žen.

Reklama

Další články

Načítám