Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krásná zrzka, muzikálová herečka Rozálie Havelková je nadanou umělkyní. Pokud ji vidíte vystupovat živě, nechybí u ní akordeon. Právě to je na ní originální, protože ženy s tímto nástrojem v Česku nejsou moc vidět: „Podle mě je nás dost, ale asi ty ostatní ženy s akordeonem moc lidi neznají. Je fakt, že tady to nemá takovou tradici jako třeba ve Francii, tam běžně vidíte šansoniérky s akordeonem. Tady se to nevidí,“ reagovala umělkyně.

Právě slavný otec Ondřej Havelka (69), který se díky jeho Melody Makers našel v prvorepublikových rytmech, inspiroval svoji dceru k této dráze: „Vyrůstala jsem v uměleckém prostředí, takže ano, určitě mi to pomohlo k tomu být komediantka. Když jsem byla malá, docela jsme si zpívali,“ svěřila se Havelková pro Super.cz.

Rozálie aktuálně září na letní scéně Musea Kampa, kde hraje v představení Marta a v Divadle Bez zábradlí v inscenaci Cabaret. Až najde skulinku v diáři, rozjede se na jih Evropy: „Moc ráda bych jela do mého oblíbeného Španělska a možná i Portugalska. Jinak tedy díky práci bude léto především pražské. Do Španělska chci na Kanárské ostrovy a nebo do Andalusie za flamencem.“ Dodala zpěvačka během rozhovoru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám