Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

RockOpera Praha představila nový videoklip ke skladbě Ámen z rockové opery Maria Madonna. Ten vznikl ve spolupráci s režisérem Václavem Marhoulem, který v něm svolil použít záběry ze svého oceňovaného filmu Nabarvené ptáče.

Václav Marhoul, držitel Českého lva, a RockOpera Praha, první české rockové divadlo. Tato jména spojuje více, než se může na první pohled zdát. Režisér Nabarveného ptáčete, Tobruku a Mazaného Filipa se totiž se zakladateli divadla, Milanem Steigerwaldem a Pavlou Forest, přátelí již léta.

Foto: Nikita Dovzhenko
Viktor Dyk jako Jidáš a japonský tanečník Taro Troupe jako ztělesnění zla v rockové opeře Maria Madonna

„Kdysi jsme nahráli jako kapela King Size píseň Poslední mohykán z města, k níž vznikl videoklip se záběry z Marhoulova filmu Mazaný Filip," řekla libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka Pavla Forest k začátkům spolupráce s uznávaným filmařem, která vyústila v další společný projekt – videoklip ke tklivé písni Ámen. Pavla píseň nazpívala coby představitelka titulní role v rockové opeře Maria Madonna.

Foto: Nikita Dovzhenko
Čechoameričan Tristan V. Hold jako mladý Ježíš je velký pohybový talent

„Oslovili jsme Václava, jestli by se nechtěl po letech podílet na našem dalším videu. Jako fanoušek naší práce nadšeně souhlasil,“ popsala Forest.

Foto: Nikita Dovzhenko
Jan Tláskal v roli Ježíše zpívá na kříži

Režisér se také stal kmotrem opery Maria Madonna, z níž skladba pochází. V RockOpeře Praha se ale objevil i v minulosti. Loni v červnu například pokřtil Annu Kareninu, zatím poslední album divadla.

Foto: Nikita Dovzhenko
Jana Ricci jako Salomé tančí Herodovi (Jan Jaffi Filipenský)

Věnováno obětem války na Ukrajině

RockOpera Praha se rozhodla píseň věnovat všem obětem probíhajícího konfliktu na Ukrajině. „Naše divadlo otevřeně nesouhlasí s invazí Ruska na Ukrajinu. Je nám líto všech, které válka zasáhla,“ dodala Forest.

Foto: Nikita Dovzhenko
Duet Pavly Forest v roli Marie s Máří Magdalenou v podání Daniely Langerové patří k nejdojemnějším okamžikům

Střihu klipu se ujal Nikita Dovzhenko, který je také spoluautorem v zahraničí oceňovaného videa ke skladbě Pláč z hororové opery Vymítač.

Foto: Nikita Dovzhenko
Jiří Zonyga excelentně ztvárňuje Piláta Pontského

„Chtěli jsme, aby se na videu podílel i filmař z našeho tvůrčího týmu. Nikita je náš dlouholetý spolupracovník a kamarád, který už několikrát dokázal, že má pro vyprávění příběhů obrazem obrovský cit. S úkolem sestříhat záběry z Nabarveného ptáčete do pouhých tří minut se popasoval na výbornou,“ řekla Forest.

Foto: Nikita Dovzhenko
Ohnivá akrobacie dává rockové opeře Maria Madonna prvky napětí

Nejnovější rocková opera Maria Madonna vypráví příběh Ježíše Krista z pohledu jeho matky. Jako Ježíš v ní vystupuje Jan Tláskal, operní legenda Eva Urbanová zase jako božský hlas. Protipól k ní představuje Jan Toužimský v roli ďábla. V Marii Madonně hrají také Jiří Zonyga, Viktor Dyk, Daniela Langrová, Raven nebo v neposlední řadě Jana Ricci, která jako Salomé předvádí tanec s živým hadem.

Nový videoklip ke skladbě Ámen z rockové opery Maria Madonna

Další články

Načítám