Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Jussie Smollett (40) zavítal na nedělní udílení cen BET Awards. Šlo o jeho první veřejnou akci po propuštění z vězení. Jussie byl za fingování vlastního napadení odsouzen na 150 dní ve vězení, v chicagské věznici si ale odpykal pouze úsměvných 6 dní, než odvolací soud nařídil jeho propuštění.

A zatímco jeho případ zůstává v odvolání, rozhodl se na červeném koberci promovat svůj režisérský debut, snímek B-Boy Blues. Hrdě dával rozhovory a usmíval se od ucha k uchu.

„Nikdy jsem neměl v plánu vrátit se do Hollywoodu, od začátku jsem chtěl expandovat. Rozšířit své impérium,“ řekl Entertainment Tonight k roli režiséra, kterou si už vyzkoušel i díky seriálu Empire.

V něm působil v letech 2015-2019 a několik epizod sám zrežíroval, stejně jako pár hudebních klipů ke svým písním.

Fanoušci ale na jeho slova ani filmové počiny nejsou příliš zvědaví. Twitter okamžitě po akci zaplavily nenávistné komentáře, většina uživatelů herci nadávala do lhářů.

„Kdo ho tam proboha pustil,“ pohoršovali se. „Někdo zavolejte ochranku, útočník, co napadl Jussieho, se právě objevil na červeném koberci,“ znělo v jednom z komentářů.

Dotyčný narážel na skandál z ledna 2019, kdy herec ohlásil, že byl fyzicky napaden rasistickými a homofobními podporovateli bývalého prezidenta Trumpa. Herec dodnes přísahá, že k incidentu došlo, přestože jeho bývalý osobní trenér u soudu dosvědčil, že dotyčné osobně najal a údajný incident sám Smollett narafičil, aby získal na popularitě.

Smollett byl po dlouhých dvou letech nakonec shledán vinným ze zfalšování zločinu a dostal pokutu ve výši 25 tisíc dolarů, nařízeno zaplatit 120 tisíc dolarů jako restituci městu Chicago a k tomu podmínku na 30 měsíců, plus výše zmíněný trest odnětí svobody.

Není divu, že se Jussie uchýlil k vlastní produkci, nic jiného mu dost možná ani nezbývá. Už v průběhu vleklého procesu ho vyhodili z populárního seriálu Empire, jiný projekt od té doby nenatočil a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom v blízké době mělo něco změnit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám