Hlavní obsah
Článek

Roztomilý klučík na fotografii dostal od života do vínku mnoho darů. Zažil si nejen úspěchy, ale taky hodně bolesti a tíhu popularity. Narodil se do významné americké rodiny, která je dodnes opředená záhadami a řadou nevysvětlených úmrtí. Krátce po jeho narození byl jeho tatínek zvolen americkým prezidentem. V den jeho třetích narozenin celý svět se slzami v očích jeho otce po úspěšném atentátu v Dallasu pohřbíval. Už víte?

Po smrti otce vyrůstal malý John F. Kennedy Jr. v newyorském East Side na Manhattanu. V roce 1968 se jeho matka podruhé vdala za řeckého rejdaře Aristotela Onassise. Po studiích na Brownově univerzitě odcestoval John do Indie, kde se setkal s Matkou Terezou. V letech 1984-1986 pracoval v newyorském Úřadu pro obchodní rozvoj. V roce 1989 získal titul doktora práv na New York University School of Law. V letech 1990-1994 pracoval jako státní zástupce. V roce 1995 založil měsíčník George, který se zaměřoval na politiku a životní styl.

Bezesporu nejoblíbenější člen významného amerického klanu zvaný John- John byl šaramantní chlapík. Patřil k nejprominentnějším mladým mužům a k nejžádanějším potenciálním manželům. Pořádaly se na něj lovy, seznamovali ho s hollywoodskými herečkami. V roce 1988 byl časopisem People dokonce vybrán za Nejvíce sexy muže planety.

Velmi bouřlivý byl také jeho soukromý život. Mezi jeho přítelkyně patřily například modelky Julie Baker, Ashley Richardson, herečky Christina Haag, Sarah Jessica Parker nebo Daryl Hannah. V posteli skončil i s Madonnou. K aktu ovšem nakonec nedošlo, protože ani jeden z nich u sebe neměl prezervativ. Madonna byla v té době vdaná za Seana Penna, on měl stálou přítelkyni. O pár let později se všemi zbožňovaný John přeci jen usadil. V září 1996 se na ostrově Cumberland v Georgii oženil s Carolyn Bessettovou.

Nakonec však rodinné prokletí Kennedyů dostihlo i jeho. Zemřel v osmatřiceti společně se svou manželkou Carolyn a švagrovou Lauren v roce 1999 při letecké havárii malého osobního letadla Piper PA-32R, které sám pilotoval. Kennedy byl průměrným pilotem, navíc letěl v noci, přesto jeho smrt vyvolává dodnes mnoho otázek a konspiračních teorií. Popel všech tří byl rozprášen do moře nedaleko nehody u ostrova Martha's Vineyard.

Reklama

Další články

Načítám