Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petr Nárožný (84) končí téměř po půlstoletí s divadlem. Odchází do hereckého důchodu. S divadlem začínal v roce 1973, kdy nastoupil do Semaforu. Následně byl oblíbený herec dlouhých 42 sezón stálicí pražského Činoherního klubu, na jehož jevišti tento týden naposledy vystoupil.

Již delší dobu si pohrával s myšlenkou, že je načase s divadlem přestat. Má totiž dvě krásné vnučky od dcery Kateřiny, na které neměl z důvodu pracovní vytíženosti čas: "Nejsem hlídací dědeček. I když jsem starý pán, stále jsem zapřáhnutý a nemám čas," svěřil se před časem Super.cz.

Ještě nedávno hrál ve více než deseti divadelních představeních a do toho přebíhal na natáčení. Jednou z jeho posledních televizních rolí je například postava doktora Otakara Mrázka v seriálu Hvězdy nad hlavou.

Petr Nárožný má mimo dcery Kateřiny ještě syna Petra, který žije se svým partnerem. A kromě rodiny možná herec vyplní volný čas ještě jednou věcí, na kterou nedávno během rozhovoru poukázal: „Všichni psychiatři a psychologové říkají, že na stáří by se lidé měli učit třeba cizí řeč. Trénování paměti zastavuje senilitu,“ dodal herec pro Super.cz.

Reklama

Další články

Načítám