Hlavní obsah
Článek

Eda ze seriálu Most! neboli herec Michal Isteník (40) jde v poslední době z role do role. Aktuálně běží v kinech film Kdyby radši hořelo, kde s Miroslavem Krobotem nebo Vladimírem Škultétym hrají dobrovolné hasiče na vsi, kteří však řeší úplně jiné problémy než oheň. „Natáčení bylo krásné, po všech stránkách, ať už šlo o štáb, herce, místní ve Chvalnově. Nádherná práce to byla,“ pochvaloval si herec pro Super.cz práci na filmu.

Mimo natáčení je však Isteník i hodně času na divadle. Mimo Divadla v Dlouhé, v Shakespearovských slavnostech či v BuranTeatr hraje především v Městském divadle Brno. Zde se objevuje hned v šestnácti inscenacích na činoherní scéně. „Mě divadlo skutečně baví,“ přiznal na křtu knihy Pravda nebyla k dostání. Přestože se akce konala v Praze, neměl problém zaskočit a na otočku se vrátit do Brna, kde měl večer představení Sugar - Někdo to rád horké. „Knihu vydává má velká oblíbenkyně, spisovatelka Lucie Hlavinková. Já jsem její velký fanoušek a náhoda nám přála, že jsem vlastně kmotrem její poslední knihy,“ přiznal Isteník. Jeho kamarádem je totiž manžel spisovatelky, takže i díky tomuto přátelství se stal hlasem audioknihy Kdo šije u Podolské.

„Já mám knihy hrozně rád, a pokud jsou navíc postaveny jako historický román z reálných událostí, tak mě to fakt baví. Křtím tuto knížku, protože vychází z církevních menšin za socialismu. V padesátých letech totiž v Československu docházelo k odebírání dětí z adventistických rodin z důvodu porušování pracovních povinností a školní docházky o sobotách – což ovlivnilo i osud hlavní hrdinky románu.“ Dodal Michal Isteník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám