Hlavní obsah
Článek

Americká módní návrhářka Betsey Johnson (69) se udržuje v neuvěřitelné formě. Přestože letos v září oslaví již sedm křížků, její tělo vypadá stále famózně, a to nejen navenek. Mladistvé je i svou ohebností. Betsey se nezalekla početného publika ani fotografů a na konci své přehlídky s kolekcí na podzim 2012, která se odehrála minulý týden v newyorském Lincoln Center, klidně vystřihla senzační provaz a hvězdu, tu však předvádí téměř po každé své show již řadu let.

Extravagantní Johnson je známá díky svým originálním módním kouskům především v ženské módě. Miluje výrazné vzory a střihy a někdy si kvůli nim vyslechne i kritiku. Její návrhy někteří považují za přehnaně zdobné a přeplácané. Johnson několik let pracovala pro módní dům Paraphernalia. Stýkala se s Andy Warholem a dalšími umělci jako členy skupiny The Velvet Underground, herečkou Edie Sedwick nebo zpěvákem Lou Reedem. V roce 1969 otevřela svůj butik Betsey Bunky Nini v New Yorku a Sedwick se stala její hlavní modelkou.

V 70. letech módní ikona převzala značku Alley Cat, která byla populární na tehdejší rock’n’rollové scéně. Od roku 1978 začala Betsey pracovat pouze „na vlastní pěst“. Založila vlastní značku pod svým jménem a její kolekce se záhy staly hitem. Dnes má Johnson po světě okolo 70 butiků.

Dodnes neuvěřitelně vitální Johnson v roce 2002 úspěšně překonala rakovinu prsu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám