Hlavní obsah
Famous
Článek

V přepočtu devět miliónů korun žádá padesátiletý Boguslaw Faber za amputaci penisu, na němž se mu vytvořil nádor. Přesně tři sta tisíc odškodného mu má vyplatit britský Národní zdravotní systém (NHS), jehož lékaři prý neodhalili včas zhoubné onemocnění a on kvůli tomu přišel o pohlavní život a schopnost pracovat.

Faber si vážně poranil penis na stavbě, když spadl se střechy na lešenářskou tyč. Ale lékaři z nemocnice Royal London Hospital prý při vyšetření neodhalili nádor v jeho penisu a on o něj později amputací přišel.

Urologové mu prý dokonce odebrali vzorek tkáně kvůli biopsii, kterou ale chybně vyhodnotili jako nekarcinogenní a řadu měsíců mu podávali antibiotika. Když se pak nádor zvětšil a způsoboval nesnesitelnou bolest, lékaři prokázali rakovinu. Už nebylo možné nijak ji léčit a Faberovi museli nádor i s kusem penisu uříznout. Vyjma toho mu museli později odoperovat i polovinu štítné žlázy. Penis pak složitě chirurgové rekonstruovali s využitím stehenní kůže. Následkem všech zákroků je prý Faber neschopen pracovat.

Do Londýna se pokrývač přistěhoval v roce 1994 z Polska. Proti NHS podal žalobu u Vrchního soudu v Londýně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám